Succesvol acquisitie plegen bij gemeenten – Tips voor jou!

Als ondernemer is het interessant om gemeenten als klant te hebben. De Nederlandse overheid besteedt namelijk bijna de helft van haar budget, zo’n 73 miljard euro per jaar, aan verschillende gemeentelijke projecten. Maar het benaderen van gemeenten kan lastig zijn als je nog niet weet waar je moet beginnen. In dit artikel geven we jou handige tips om met succes acquisitie te plegen bij gemeenten.

1. Bezoek (online) beurzen:

Ga naar beurzen of speciale marktdagen waar gemeenten aanwezig zijn. Hier kun je contact leggen met beslissingsmakers. Als fysieke bijeenkomsten nu moeilijk zijn, kun je ook online varianten verkennen. Zo kun je jouw bedrijf onder de aandacht brengen en nieuwe contacten leggen.

2. Doe mee aan informatiebijeenkomsten:

Gemeenten organiseren vaak bijeenkomsten om informatie te geven over toekomstige opdrachten. Het is belangrijk om hieraan deel te nemen, omdat je zo waardevolle informatie kunt krijgen en jouw bedrijf kunt presenteren. Op die manier laat je zien dat je een goede partner kunt zijn voor de gemeente.

3. Maak jouw product of dienst passend bij sociale en duurzame doelen:

Gemeenten hebben niet alleen interesse in oplossingen voor hun problemen, maar ook in zaken die helpen bij sociale en duurzame doelen. Als jouw product of dienst bijvoorbeeld bijdraagt aan duurzaamheid of als je kansen biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, laat dat dan zien. Dit kan een goede manier zijn om in gesprek te komen met de juiste personen binnen de gemeente.

4. Bouw relaties op met gemeenteambtenaren:

Het is belangrijk om de mensen bij een gemeente te leren kennen. Ze zijn ook gewoon mensen. Hoe beter je ze kent, hoe beter je kunt inspelen op hun behoeften. Probeer de hele besluitvormingshiërarchie en hun individuele wensen te begrijpen. Het opbouwen van persoonlijke relaties kan je helpen om beter aan te sluiten bij de behoeften van een gemeente en dus meer kans te maken op succesvolle acquisitie.

5. Gebruik TenderTracer:

Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om relevante aanbestedingen te vinden en je kansen op succes binnen een gemeente te vergroten, dan is TenderTracer de oplossing voor jou. TenderTracer is gespecialiseerd in het opsporen van aanbestedingen en biedt een gebruiksvriendelijk platform om jouw zoekproces te vereenvoudigen.

Conclusie

Het plegen van acquisitie bij gemeenten vergt geduld en een gerichte aanpak. Hoewel de regels en het maken van contacten uitdagend kunnen zijn, kun je met de juiste strategieën zoals het bezoeken van beurzen, deelnemen aan informatiebijeenkomsten, aansluiten bij sociale en duurzame doelen en het opbouwen van persoonlijke relaties goede resultaten behalen. Blijf volhouden en zorg ervoor dat jouw bedrijf een betrouwbare en waardevolle partner wordt voor gemeenten. 

Benieuwd naar zakelijke kansen binnen de overheid? Gebruik TenderTracer en profiteer van de gemakkelijke toegang tot opdrachten voor gemeenten. Bespaar tijd, verhoog je efficiëntie en vergroot je kans op succes. 

Schrijf je vandaag nog in en ervaar zelf hoe TenderTracer jou kan helpen bij het winnen van aanbestedingen.

Klaar om mee te doen aan
overheidsopdrachten?

> Opgezet in 5 minuten

> Nieuwe business opportunities

> Maandelijks opzegbaar